Ulah nakal ISP praktik browser Frame Busting

image Beberapa ISP di indonesia tanpa konsumen sadari sebenarnya sangat sering melakukan praktik frame busting hampir di semua website yg konsumen kunjungi, alasan ISP melakukan hal ini tidak lain adalah penempatan iklan gratis dari ISP tersebut tanpa sepengetahuan si empunya website.

Read more

DnsCrypt sikat bersih Telco intrusive ads ( Telkomsel, XL-Axiata )

opendnsintrusiveadsSyebel, jengkel, kesal, bosan, gegara iklan pengganggu/ intrusive ads beberapa provider telco di Indonesia seperti Telkomsel dan XL Axiata, bahkan banyak dari beberapa orang/badan/lembaga yang membuat petisi akan hal ini tetapi tidak mendapatkan respon dari pemerintah.

Read more

DIY Cyanogen nightly Auto Update

image Instead of waiting and whining when will your OnePlus One get an OTA update, you could just quickly fetch the latest nightly build from CyanogenMod.org download page, just be careful not to download ROM that's not suitable with your phone or else it will bricked your phone, as an example if your phone is OnePlus One, Bacon is the only ROM that you need to download.

Read more

Bisnis "Missed-call" yang luar biasa dibalik Zero Marketing

One-Missed-Call-Review-Logo1 Missed-call sebenarnya adalah hal yang sangat sederhana dan sungguh membuat gue kagum sampai sekarang, karena hal seperti ini bisa dijadikan sebuah bisnis yang luar biasa dan sangat menguntungkan.

Read more

Nah ini dia daftar gTLD kocak dan sedikit absurd

namatld gTLD adalah kepanjangan dari "generic Top Level Domain" yang mungkin kamu semua sudah familiar dengan nama .com, .net, .org, .web.id. Tiga tahun belakangan ini banyak sekali gTLD baru yang telah disahkan oleh ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

Read more

Belenggu sosial dari what to be called a "Parasite Apps"

parasiteapplogo In terms of Parasite kalo kita googling, di search result paling atas Parasite adalah organisme yang hidup di dalam atau di organisme lain (Inang). Dan mendapat keuntungan sumber daya dari inang-nya serta mengeksploitasi inangnya tanpa timbal balik.

Read more

Ground rules to do promotion/contest on Facebook Page Timeline

Facebook-TermsFacebook want to make it easier for businesses of all sizes to create and administer promotions on Facebook, as you can do for now when starting a promotion on facebook timelines based on Facebook Announcement is,

Read more

Ahh.. a Dreadful battery life, Is it a Smartwatch, a Cellphone or just another complicated gadget?

smartwatchBig vendors of wearable hardware are keep pushing themself to put their grip in the race of smartwatch technology, they seem to compete with who can have a fancy and killer feature. Some feature such as call from watch, texting, voice recognition, listen to music, expensive glass, heart rate sensor, overkill notification, fancy screen color, builtin camera, builtin gps, and etc. But still, you need to pair the watch with your daily phone to get it work.

Read more

How to get realtime Now Playing info from Ice Cast

icecastxspfGetting a #NowPlaying info from your Ice Cast 2 server is pretty dead simple. You may get current track information just by fetching an XSPF url from Ice Cast 2 server, unlike M3U, XSPF is an XML data that you can fetch periodically by CURL command or a simple script like php, python, or everything else you like. You may want to check www.xspf.org to know more about it. Here I'm going to explain how it works, I'm gonna use a simple jquery ajax script, a short javascript code for periodically update the ajax request and a simple php script to fetch the xspf endpoint.

Read more

Aplikasi mobile IFTTT bakal bikin Android lo makin canggih!

Screen Shot 2014-07-11 at 1.59.56 PM IFTTT adalah sebuah alat yang akan memudahkan otomatisasi kegiatan lo sehari-hari dengan dunia internet. Cara pemakaian IFTTT pun cukup mudah, sama sekali gak perlu ngerti IT banget. Sumpah gak boong :-)

Read more